weginspectie

Wat u mag verwachten van Weginspectie

Wegen blijven niet voor eeuwig goed. Door het verkeer dat gebruik maakt van de weg treedt er slijtage en beschadiging op. Er moet dus regelmatig een weginspectie gedaan worden. Niet alleen om de wegen mooi te laten lijken, maar natuurlijk ook voor de veiligheid. Hoe vaak er een inspectie gedaan moet worden hangt af van de belasting. Is het bijvoorbeeld een weg die vaak gebruikt wordt door zware voertuigen zoals vrachtwagens? Of mogen alleen fietsers en auto’s de weg betreden? Beschadiging aan de weg treed vaak op door vrachtwagens, en bouwverkeer. Maar ook een ongeluk kan de reden zijn.

weginspectie

Wat doet een weginspectie bedrijf?

Het bedrijf zal eerst de staat van de weg gedetailleerd vast leggen. Wanneer de inventarisatie gedaan is, zullen er ook globale visuele inspecties gedaan worden. De inspecties worden gedaan per fiets, met de auto of lopend. Maar dit hangt helemaal van de situatie af. Tijdens de inspecties wordt er een tablet-pc gebruikt, die is voorzien van gekoppelde kaarten en digitale inspectieformulieren. Voor klein onderhoud inspectie maken de meeste bedrijven vaak gebruik van een eigen software tool. Daarin komen bijvoorbeeld foto’s in voor die gekoppeld zijn aan coördinaten, op de foto’s kunt u bijvoorbeeld de schade zien. In een Excel bestand staat vaak de exacte schade vermeld, met daarbij de oplossing. Op basis van al deze informatie kan er een offerte worden opgesteld.

Waarom is de inspectie zo belangrijk?

Een versleten of beschadigde weg kan niet alleen veroorzaakt worden door een ongeluk. Het kan ook ongelukken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om regelmatig wegen te laten inspecteren, zo kan iedereen veilig gebruik maken van de weg.

Privé inspectie

Bent u in het bezit van een weg of parkeerplaats? Dan kan een inspectiebedrijf ook een gespecialiseerde inspectie doen. Tijdens deze inspectie wordt er rekening gehouden met wat op u van toepassing is. Tijdens een gewone inspectie wordt er gebruik gemaakt van een landelijke database met gedragsmodellen, tijdens een privé inspectie kijken ze puur en alleen naar uw situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *