Italie transport

Waar moet je rekening mee houden als je wilt verhuizen naar Italie? De beste tips!

Waar moet je rekening mee houden als je wilt verhuizen naar Italië? Misschien wel met meer zaken dan je aanvankelijk dacht. Heb je plannen om in het mooie Italië te gaan wonen? Houd dan in elk geval de belangrijkste zaken goed in het vizier. In dit blog hebben we de meest cruciale aandachtspunten voor je op een rijtje gezet als je overweegt om naar Italië te gaan verhuizen. Doe er je voordeel mee!

Regel het Italie transport ruim van tevoren

Zorg ervoor dat je ruim op tijd, minstens een jaar van tevoren, het Italie transport van je inboedel regelt. Transportbedrijven hebben het erg druk, dus je Italie transport in een vroeg stadium regelen is een van de eerste stappen die je moet nemen als je naar Italië gaat emigreren.

Italie transport

Zorg dat je de taal goed kunt verstaan én voldoende kunt spreken

Ga er niet van uit dat iedereen in Italië Engels spreekt. Zeker in kleinere dorpen is dit niet het geval. Leer daarom de basisbeginselen van de Italiaanse taal, zodat je je nieuwe landgenoten voldoende kunt verstaan en jezelf goed genoeg in het Italiaans kunt uitdrukken als je eenmaal geëmigreerd bent. Vloeiend spreken hoeft echt niet meteen, maar het is wel fijn als je jezelf goed kunt redden op taalgebied. Dat scheelt een hoop onnodige stress en frustratie!

Werk samen met een gespecialiseerde makelaar

Het is aan te raden om bij een emigratie naar Italië altijd gebruik te maken van de diensten van een gespecialiseerde makelaar. Erkende makelaars in Italië worden agenzia immobiliare genoemd. Wees je ervan bewust dat niet elk woningaanbod dat je krijgt de beste keuze is. Makelaars zullen altijd eerst pogen om van woningen af te komen die ze maar moeilijk kwijt kunnen raken. Daarom is het altijd slim om meerdere woningen te bekijken, met eigen ogen, en niet te vertrouwen op de blauwe ogen van je makelaar.

Heb je huisdieren? Let dan goed op

Ben je van plan om jouw huisdier(en) mee te nemen naar Italië? Dan heb je een antirabiësvaccinatie nodig voor je dier(en). Houd hier dus rekening mee als je naar Italië wilt verhuizen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *