aluminium oprijplaten

Waar gebruik je oprijplaten voor? En welke typen zijn er zoal?

Misschien heb je weleens gehoord van aluminium oprijplaten. Dit zijn speciale platen die diverse toepassingen hebben. Maar waar gebruik je aluminium oprijplaten precies voor? Wat zijn dit voor soort platen en wat heb je eraan?

Wat zijn aluminium oprijplaten eigenlijk?

Oprijplaten van aluminium zijn speciale, sterke platen, die gebruikt kunnen worden om hert transport over een drempel of hobbel te vereenvoudigen. Ze zijn gemaakt van sterk metaal en kunnen veel gewicht dragen zonder dat ze gaan doorbuigen.

aluminium oprijplaten

Waarvoor en door wie worden oprijplaten gebruikt?

Oprijplaten worden vaker gebruikt dan veel mensen zich realiseren. Zo hebben rolstoelers oprijplaten nodig als ze over een drempel heen willen met hun rolstoel. Een andere veelvoorkomende toepassing is in de transportsector. Vrachtwagenchauffeurs die hun trailer met rolcontainers willen inladen, kunnen niet zonder oprijplaten. Ook verhuisbedrijven, buschauffeurs en pakketbezorgers hebben geregeld oprijplaten nodig om spullen, karren of mensen goed te kunnen vervoeren zonder last te hebben van drempels en obstakels.

Soorten oprijplaten: de variatie is groot

Er zijn tal van soorten oprijplaten. De variatie op dit gebied is dan ook groter dan groot. Zo is er natuurlijk een onderscheid tussen oprijplaten voor mensen die in een rolstoel zitten en voor transportbedrijven en dergelijke. DE oprijplaten voor chauffeurs zijn vaak breed, zodat er heftrucks en/of rolcontainers overheen gereden kunnen worden. Het mooie van oprijplaten is dat ze in de breedte anders neergelegd kunnen worden, zodat er meerdere soorten voertuigen en containers overheen gerold kunnen worden.

Een belangrijk aandachtspunt bij oprijplaten is de hellingshoek. Deze wordt bepaald door de hoogte en lengte van de oprijplaten en moet uiteraard niet te steil zijn als je bijvoorbeeld met een rolstoel over een obstakel wilt rijden.

Naast variatie in breedte en lengte zijn er ook oprijplaten die inklapbaar zijn. Deze worden veelgebruikt bij busjes waarmee bejaarde mensen per scootmobiel of gehandicapten in een rolstoel vervoerd worden. Dit type oprijplaten kan dan worden beidend met een afstandsbediening en neemt weinig ruimte in beslag.

Bekijk goed welke oprijplaat je nodig hebt

Vanwege de grote variatie aan oprijplaten is het belangrijk om goed doordacht te kiezen welk type plaat je nodig hebt. Kijk naar de juiste breedte, lengte en zorg dat de hellingshoek goed is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *