accu testen

Verschillende soorten accu

Winterdag

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. We willen s’morgens de auto starten maar hij doet hij niet. Er kunnen dan veel oorzaken het probleem zijn. maar vaak is het de accu testen.

Dit probleem kunt u ook met andere voertuigen ervaren uiteraard.

Als u deze accu zelf wilt vervangen dient u natuurlijk wel te weten welke accu u moet hebben. Er zijn namelijk veel verschillende soorten te koop.

Hieronder geven we een kort overzicht.

accu testen

Loodaccu

De loodaccu is de meest voorkomende accu in onze auto’s en dus ook de meest verkochte momenteel.

Deze accu is vrij simpel qua bouw. Hij bestaat uit water, zwavelzuur en lood. Dit type accu is relatief het goedkoopst.

In deze groep accu’s zijn weer drie hoofdgroepen te onderscheiden. Namelijk de stationaire accu, de start accu en de tractie accu.

Startaccu

De functie van een startaccu is om een grote hoeveelheid stroom te leveren in een korte tijd. Dit is nodig om de auto op te starten. Nadat de auto is opgestart laad deze accu zich ook vrij snel weer op.

Stationaire accu

Dit type accu heeft de eigenschap een lagere stroom te geven in vergelijking met een startaccu. Deze accu wordt veel ingezet daar waar een reserve nodig is. Bijvoorbeeld bij instanties als een ziekenhuis. Als daar de stroom uit valt dan moet er direct een back-up zijn. Dat wordt dan opgevangen/geregeld door de stationaire accu.

Tractie accu

Deze accu soort is aanmerkelijk duurder dan de bovenstaande. Ze hebben daartegen dan ook een langere levensduur. Voorbeelden van toepassingen van deze accu zijn reachtrucks, elektrische heftrucks, shovels en meerdere andere grondverzetmachines. Deze accu’s moeten diepe ontladingen kunnen hebben en worden elke dag opnieuw opgeladen.

Natte accu’s

Wat ook een onderscheid is in accu’s is of het een droge of een natte accu is. Bij de natte accu’s is sprake van een vloeibare vloeistof.

Bij de droge accu’s is dit dus niet het geval.

Accu testen

Hoe dan ook. Welk voertuig u ook heeft met welke accu dan ook. U wilt regelmatig de accu testen. Althans, dat is wel aan te raden om te doen om tijdig voor vervanging te zorgen en niet stil te komen staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *