Top 3 Trends in de Transportindustrie

De transportindustrie is een enorme transformatie aan het ondergaan. Terwijl de verwachtingen van de consument rondom alle facetten van productverzending alsmaar groeien, zet de ontwikkeling van online aankopen zich voort. De opgevoerde druk vraagt een optimalisatie van uiteenlopende processen waar transportdienstverleners dagelijks mee te maken krijgen. In dit artikel introduceren we je aan drie van de belangrijkste trends die de transportindustrie voorbereiden op de toekomst.

Autonome voertuigen

Terwijl zelfrijdende auto’s steeds normaler beginnen te worden in het collectieve bewustzijn, is de auto-industrie goed onderweg om autonome voertuigen wereldwijd in productie te brengen. Voertuigen die geen menselijke hulp nodig hebben om te kunnen rijden zullen de transportsector helpen om de verkeersveiligheid te verbeteren, helpen om verkeersopstoppingen aanzienlijk te verminderen en de totale transportkosten te verlagen. Tevens zullen autonome voertuigen in staat zijn om obstakels te detecteren, de status van de motor te controleren en de beste routes te nemen voor de snelste levering aan klanten.

Wil je meer weten over wat autonome voertuigen precies betekenen voor de commerciële chauffeur? Kijk dan eens op Chauffeur van de toekomst – STL werkt voor meer informatie.

Robotprocesautomatisering

De logistieke en transportsector zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar. De transportindustrie zal enorm veel voordeel halen uit de automatisering van processen in fulfillment centers. Denk maar eens aan de tijdbesparingen die gemaakt kunnen worden wanneer robotautomatisering wordt ingezet in magazijnen. Met behulp van geautomatiseerde processen kunnen vrachtvoertuigen efficiënter worden georganiseerd en kan er een beter orderbeheer ontstaan over de gehele linie. Hierdoor kan er meer aandacht besteed worden aan het verbeteren van de after-sales service en het verrijken van de klantervaring.

Drones

Steeds meer investeert de transportindustrie in manieren om orders tijdig te kunnen afhandelen. Drones zijn hiervoor een populaire keuze en maken het mogelijk om de bezorgsnelheid  en -efficiëntie te verbeteren. Drones worden vanwege de ontwikkeling in de technologie alsmaar betaalbaarder en beter inzetbaar voor bezorgdiensten. Grote bedrijven zoals Amazon, DHL en FedEx zijn al vol in de weer om drones te gebruiken voor bezorging. Naar verwachting zullen in de komende jaren nog veel meer bedrijven deze bezorgstrategie volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *