Is auto raamfolie goed voor een auto?

Raamtinten verwijst naar het proces waarbij een dunne laminaatfilm op het glas van een voertuig wordt aangebracht om het donkerder te maken. De redenen waarom mensen ervoor kiezen om de ruiten van een auto te tinten, variƫren. Deze kunnen privacy of beveiliging omvatten; bescherming tegen UV-stralen, waaronder UVA, die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van huidkanker; en het verminderen van zonnewinst (interieurwarmte) en zo het brandstofverbruik stapsgewijs verbeteren; en het verminderen van schittering van de zon. Natuurlijk zijn er ook puur esthetische redenen om autoruiten tinten toe te passen. Het kan geen kwaad dat sommige mensen denken dat getinte autoruiten er cool uitzien, zoals een zonnebril in celebstijl voor je auto.

Een autoruittint kan de UV-straling verminderen

Hoewel het standaardglas dat in autoruiten wordt gebruikt, enige UV-straling kan blokkeren, kan een autoruittint van goede kwaliteit van een gerenommeerde fabrikant – indien correct toegepast – de bescherming tegen ultraviolette straling helpen verbeteren. Het kan ook helpen het interieur van uw auto te behouden, inclusief de bekleding, vloerbedekking en dashboard, die na verloop van tijd kunnen vervagen door blootstelling aan zonlicht.

De hoeveelheid licht

De hoeveelheid licht die een raamtint in het interieur toelaat, varieert sterk en heeft invloed op hoe goed u naar buiten kunt kijken. Elke staat heeft zijn eigen voorschriften en wetten met betrekking tot de mate van duisternis die het toelaat voor autoruittinten. De hoeveelheid licht die door uw raam kan gaan, wordt variabele lichttransmissie of VLT genoemd. Elke staat heeft andere voorschriften met betrekking tot het VLT-percentage, dus het is een goed idee om de lokale wetten te controleren met betrekking tot wat u mag doen. Denk dus goed na wanneer je kiest voor auto raamfolie kopen en denk na over bovenstaande punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *