Garagedeur kopen? Hieruit kun je kiezen!

Wil jij een garagedeur plaatsen in je garage maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel geef ik duidelijkheid over welke soorten garagedeuren je kunt kiezen, welke accessoires en mogelijkheden je hierbij hebt. Lees snel verder en ontdek uit welke garagedeuren je kunt kiezen!

Openslaande deuren

Wanneer je intensief gebruikt maakt van je garage, bijvoorbeeld ook om je woning te betreden zijn openslaande deuren een goede keuze. Dit type garagedeur bestaat uit, zoals de naam al aangeeft, openslaande deuren. Dit zijn twee deurbladen die je los van elkaar kunt openen, ideaal wanneer je de garage in wilt lopen met de fiets. Wanneer je de garage tevens gebruikt als parkeerplaats voor je auto, is dit niet de meest praktische keuze.

Sectionaal deuren

Sectionaal deuren zijn garagedeuren met een rolsysteem. Het grote voordeel hiervan is dat de deur zichzelf opvouwt wanneer je deze opent en hierbij geen extra ruimte in beslag neemt in de garage. Hierdoor kun je bij sectionaal deuren je garage bijvoorbeeld wel gebruiken als parkeerplaats. De sectionaal deuren zijn één van de populairste garagedeuren. Dit komt doordat de deuren relatief goed geprijsd zijn, daarnaast is het mogelijk om sectionaal deuren volledig op maat te laten maken. Dit betekent dat dit mogelijk is zowel in afmetingen als in materiaal, kleuren, beveiliging en bediening. Over het algemeen zijn dit type deuren van zichzelf al goed geïsoleerd. 

Kanteldeuren

Kanteldeuren zag je vroeger bij veel woningen, maar nog steeds is dit een populaire garagedeur. Kanteldeuren zijn makkelijk bedienbaar en vooral aanzienlijk goedkoper dan de andere deuren. Deze deur opent en sluit aan de hand van een trekveer. Door het kantelende effect neem de deur echter geen extra ruimte in beslag in de garage. Wel is dit type deur weinig geïsoleerd en heeft deze weinig inbraak werende eigenschappen.

(Bron: https://derooijgaragedeuren.nl/)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *