Doe je met privé een auto leasen een uitstekende zaak?

De grootste tegenkanting dat heel veel potentiële kopers hebben van een tweedehands wagen, is dat de reparatiekosten soms niet te overzien zijn. Bovendien speelt de bijkomende gedachte dat er geen geld voorhanden is om een fonkelnieuwe auto te kopen. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Gelukkig is er een andere oplossing mogelijk. Het juiste alternatief bij uitstek is auto leasen. Desnoods bestaat de mogelijkheid om als particulier een occasie auto te leasen. We zetten even alles op een rijtje. Of om het met de wijze woorden van Johan Cruijff te zeggen: ‘Elk voordeel heeft zijn nadeel’. Veel hangt van de persoonlijke financiële situatie af.

 Auto leasen tegen een vast maandelijks bedrag

Leasemaatschappijen gaan er prat op dat je voor een vast maandelijks bedrag een auto kunt leasen. Daar is overigens geen woord van gelogen. Met auto leasen weet je exact maandelijks wat de auto uitgaven zijn. Het grootste pluspunt is dat je je geen zorgen moet maken over de onderhoudskosten. Dit zit immers allemaal in het prijskaartje inbegrepen. En ben je in het slechtste geval toch betrokken bij een verkeersongeval? Dan wordt de wagen opgehaald, hersteld en achteraf weer netjes afgeleverd. Ondertussen kan je rijden met een vervangwagen.

 Speciale formule: occasions leasen voor particulieren

Particulier een tweedehandsauto leasen behoort bij verschillende leasemaatschappijen tot de mogelijkheden. Het zijn over het algemeen wagens die door een andere persoon geleaset zijn, maar het contract van de leaseperiode maar gedeeltelijk nakomt. Zulke wagens komen dan in het occasion circuit terecht. Als je kiest voor deze formule van auto leasen, dan zal je wel met enkele parameters rekening moeten houden. Zo zal je maar een beperkte keuze hebben om een auto te kiezen. Het hangt dus af welke wagens in voorraad zijn en die in aanmerking komen om occasion te leasen. Daarnaast zal je maar kunnen leasen voor een bepaalde periode. Stel dat je een tweedehands auto least die al een periode van 2 jaar achter de rug heeft, is de duurtijd hoogstens 2 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *