Dolly Elektrische bakfiets

De voordelen van een elektrische bakfiets

We horen steeds vaker over de elektrische bakfiets: op tv, online of om je heen. Dat dit een hele nieuwe trend is, is niet zo gek. De elektrische bakfiets, zoals de Dolly Elektrische bakfiets heeft namelijk een aantal niet te missen voordelen in vergelijking met een normale bakfiets.

 Comfortabel

Comfort is het grootste voordeel. De elektrische variant fietst veel gemakkelijker dan de normale variant. Dit komt omdat de fiets lichter is en daarnaast met een motor wordt aangevoerd. Je hoeft nu dus niet hard te trappen, om net zo snel (of zelfs sneller) vooruit te komen. Een heuvel op fietsen, of juist hard remmen na een daling, is geen probleem vanwege de elektrische functies. Je kunt je voorstellen dat het hierdoor ook gemakkelijk is om lange afstanden af te leggen, want je bent als ouder minder snel uitgeput.

Dolly Elektrische bakfiets

Veilig

Dat je gemakkelijker opstart, vooruitkomt en remt zijn aspecten die de elektrische bakfiets veiliger maken dan een normale bakfiets. Daarnaast hebben elektrische bakfietsen veel vaker dan normale bakfietsen zitjes of in ieder geval de mogelijkheid om zelf een zitje of maxi-cosi veilig vast te maken. Tegenwoordig zijn er zelfs bakfietsen met riemen.

Milieuvriendelijk

Omdat je met een elektrische bakfiets lange afstanden kan afleggen, zal je minder vaak de auto pakken. De brandstof van de fiets is duurzamer en de onderdelen van een bakfiets kunnen makkelijker gerecycled worden dan de onderdelen van een auto. Daarnaast is de elektrische bakfiets in aankoop en gebruik goedkoper dan een auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *