De juiste helm kiezen voor een scooter

Het kiezen van de juiste helm is een belangrijk onderdeel om veilig de weg op te gaan en te voldoen aan de wetgeving rondom het gebruik van een scooter. Hoewel je voor sommige scooters wellicht geen helm dragen vereist bent, is het dragen van een helm altijd aangeraden. In dit artikel leggen wij je uit waarop je moet letten bij de aanschaf van een scooterhelm.

Kies jouw type helm

We kunnen onderscheid maken in grofweg zes verschillende typen helmen. Zo zijn er helmen die jouw hoofd volledig bedekken, terwijl er anderen zijn die alleen het bovenhoofd beschermen. Alvorens je overgaat tot de aankoop, bedenk goed welk type helm jou het beste kan voldoen. Aan de hand van jouw (rij-)stijl kies je het type helm die het beste bij je past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een voordelige keuze die jou de basisbescherming biedt tegen stoten voor casual rijden, kies dan een jethelm. Ben je meer van plan om door diverse weeromstandigheden te scheuren en wil jij je veiligheid beter waarborgen? Ga dan op zoek naar een integrale helm.

Let goed op de maat

Voor de scooterrijder is er niets vervelender dan een scooterhelm die niet goed past. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je helm veel te zwaar en groot voor je hoofd is, waardoor je afgeleid wordt tijdens het rijden. Een goed passende helm moet goed aansluiten maar ook weer niet hinderlijk strak zitten. Let erop dat de helmwaterpas op je hoofd zit en niet achterover kantelt. Als de helm merkbaar teveel verschuift, dan is het beter om de pasvorm aan te passen. Denk er ook aan om goed te kijken of jouw helm past in je buddy seat! Het zou natuurlijk vervelend zijn om de helm overal met je mee te dragen.

Op zoek naar een Online shop voor helmen & accessoires? Neem dan eens kijkje bij Helmet City. Helmetcity.nl is de onlineshop voor helmen en tweewieler accessoires, stuk voor stuk door ons geselecteerd. Met onze veiligheidsproducten ga je gerust de weg op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *