De 5 mooiste stations van Noord-Nederland

Reis jij wel eens met het openbaar vervoer? Dan weet je dat sommige steden zeer mooie stations hebben. Vanuit de trein zie je ons landje vanuit een heel ander perspectief en samen met de mooie architectuur van sommige stations kun je met de trein een leuk dagje weg beleven. Maar wat zijn de mooiste vijf stations van Noord-Nederland? Je leest het in dit artikel.

Groningen hoofdstation

Het treinstation Groningen is een bijzondere. Het stationsgebouw kent prachtige architectuur met elementen in de renaissance en gotische stijl. Het station kent diverse leuke winkels en boetiekjes en er zijn meerdere plekken waar iets kan worden gegeten en/of gedronken. Het plafond aan de binnenkant van het stationsgebouw is prachtig beschilderd en een absolute aanrader om een keer rustig te bekijken.

Leeuwarden hoofdstation

Het hoofdstation in Leeuwarden bestaat uit een klassiek stationsgebouw met overkapping. Er zijn hier en daar nog wat elementen van “Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa” terug te vinden. Bijvoorbeeld in de kunst op de stations vloer. Hier vind je een uniek geschilderde optische illusie. Vanuit het station loop je zo het oude centrum van Leeuwarden in. 

Station Assen

Waar de voorgaande stations klassieke stationsgebouwen kennen, is die van Assen erg nieuw. Deze is namelijk sinds 2018 in gebruik. Ook dit nieuwe gebouw kent haar comfort en is plezierig ingericht voor de reiziger. Wanneer je van nieuwe architectuur houdt is dit een aanrader om te bekijken.

Station Zuidbroek

Station Zuidbroek. Een station met een prachtig wit klassiek stationsgebouw. Hoewel deze mooie stationsgebouwen op meerdere plekken zijn te zien onderscheid station Zuidbroek zich door het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, welke in het stationsgebouw is gevestigd.

Station Hoogeveen

Het treinstation Hoogeveen is in 2013 grootschalig verbouwd, waarna het station een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Er is een nieuw plein bijgekomen evenals een nieuwe busstation en er zijn afzonderlijke paden en wegen aangelegd voor fietsers, bussen, auto’s en voetgangers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *